Piept de rata gotica cu sos de afine

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 1 piept de rata cu tot cu piele din ograda mea
  • - 50 ml suc de afine
  • - 1 lingura de miere de rapita
  • - un praf de sare
  • - cateva boabe de piper
  • - 3 cartofi noi
  • - 4 bucati de brocoli
  • - 50 gr unt
  • - 2 linguri lapte dulce

Mod de preparare

Se cresteaza pieptul de rata pe partea cu pielea, se sareaza, se pipereaza si se pune pe foc, in tigaia rece, antiaderenta, pret de cateva minute, asa cam cat sa se rumeneasca usor, dupa care se intoarce pe cealalta parte si se mai prajeste cateva minute, tot cat sa se rumeneasca. Se iau din tigaie, doua linguri de grasime si se pun intr-o craticioara, apoi se da tava la cuptor la foc potrivit si se mai lasa sa se prajeasca pe ambele parti, cat sa fie facuta bine carnea. Se scoate tava din cuptor, se pune peste ea un capac si se continua munca.
Se pune peste grasimea luata din tigaie, sucul de afine, mierea de albine si se fierb pret de cateva minute, dar sa nu se caramelizeze prea mult.
Se pun cartofii curatati si taiati cuburi, la fiert, impreuna cu broccoli si putina sare, se fierb, se scot si se fac piure, separat. Din broccoli, unt, o lingura de lapte dulce si putina sare, mixate la robot, iese un piure absolut delicios. La fel si din cartofi, unt, o lingura de lapte si putina sare, totul mixat, iese un piure foarte pufos.
Se taie felii de piept si se asaza pe un platou, se asaza alaturi si piure, se orneaza cu sos de afine si cateva afine alaturi. Sa aveti pofta ,dragilor!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghete cu sos de rosii si chiftelute

Carne de pui ramasa prin frigider si pe care nu mai stiam cum sa o finalizez....

Spaghete cu sos de rosii si chiftelute
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj