Piept de porc umplut

Portii
4
Timp pregatire
35 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 kg de piept de porc cu piele
  • 2-3 chifle uscate
  • 100 gr de carne afumata ( sunca, pastrama)
  • 2 cepe verzi
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 oua
  • 2 legatura de patrunjel verde taiat
  • 100 ml lapte
  • 50 ge de unt
  • sare
  • piper
  • o lingurita de nucsoara

Mod de preparare

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se prajesc in untu, apoi se lasa la racit. Intr-un bol se amesteca ardeii grasi taiati felii impreuna cu crutoanele din chifle, carnea afumata si ceapa prajite cu galbenusurile de la cele 2 oua, , verdeata si laptele. Se cpndimenteaza cu sare, piper si nucsoara dupa gust. Separat se bat albusurile spuma si se toarna peste cealalta compozitie amestecande-se bine.
Se spala carnea si se cresteaza un model pe soric. Se incizeaza un buzunar pentru umplutura. Se pune umplutura in buzunarul format si se coase cu ata alimentara pentru a nu iesi din piept umplutura.
se incalzeste cuptorul la 190 grade celsius, se condimenteaza carnea si deasupra cu sare si piper. Se pune apa si se lasa 90 de minute in cuptor stropindu-se din cand in cand carnea cu sosul format. Cand s-a rumenit carnea se taie felii si se serveste ca fel principal cu orice garnitura

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Nuci-aperitiv cu crema de branza si verdeata

Pentru "Pachetelul vesel" va propun si niste nuci-aperitiv cu branza pufoasa cu smantana si verdeata ca tare bune mai sunt.

Nuci-aperitiv cu crema de branza si verdeata
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj