Muschi de porc in crusta de nuci

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 muşchiuleţ de porc
  • piper
  • sare
  • smoked paprika
  • cimbru
  • cca 100 g nuci măcinate
  • ulei
  • Piure :
  • 1 ţelină cât doi pumni
  • 2 cartofi mici
  • sare
  • unt
  • lapte

Mod de preparare

Telina şi cartofii se curăţă, se spală, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu sare.

Muşchiuleţul de porc se curăţă, apoi se unge cu ulei, se presară cu condimente din abundenţă şi nucă măcinată.

Se pune la fript rapid la foc iute pe toate părţile, apoi se dă la cuptor pe hârtie de copt unsă cu ulei, la foc micuţ. Se lasă cam 20-25 de minute. Se scoate la răcorit, apoi se mai tăvăleşte rapind prin nuca măcinată pentru un aspect frumos.

Se prepara piureul pasând cartofii şi ţelina. Se adaugă untul, nucşoară praf şi un pic de lapte fierbinte, apoi se pune sare dacă mai e nevoie.

Se serveşte muşchiuleţul tăiat felii pe pat de piure.

Poftă bună!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.