Friptura de Curcan la Tava(vas Roman Sau Vas de Lut)

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 curcan (3-3,5 kg)
  • 100ml ulei
  • 50 ml rom
  • 2-3 mere
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina
  • 1 ceapa
  • sare si piper macinat
  • Garnitura:
  • 2,5 kg varza murata
  • 150 g untura
  • piper boabe

Mod de preparare

Cureti curcanul si-l speli, il ungi cu ulei si-l umpli cu sferturi de mar. Cureti apoi ceapa, morcovii si telina, le tai felii subtiri si le asezi intr-o tava mai adanca unsa bine cu ulei. Pui curcanul pe patul de legume, presari cu sare si piper, torni uleiul ramasa in tava, adaugi 1/2 pahar apa si-l dai la cuptor, la foc moderat pentru aproximativ 2 si 1/2 ore.

Stropesti curcanul din cand in cand ca sa nu se usuce si sa se rumeneasca frumos.

Dupa ce s-a rumenit curcanul, il stropesti cu rom, scoti merele, il lasi sa se raceasca putin, apoi il portionezi si il aranjezi pe platou impreuna cu garnitura de varza calita.

Garnitura:
Cureti varza, o tai fasii si o calesti impreuna cu untura si piperul in cuptor sau pe plita. Din cand in cand adaugi cate putina apa si amesteci. Este gata dupa 40 de minute.


Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...