Friptura de Curcan la Tava(vas Roman Sau Vas de Lut)

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 curcan (3-3,5 kg)
  • 100ml ulei
  • 50 ml rom
  • 2-3 mere
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina
  • 1 ceapa
  • sare si piper macinat
  • Garnitura:
  • 2,5 kg varza murata
  • 150 g untura
  • piper boabe

Mod de preparare

Cureti curcanul si-l speli, il ungi cu ulei si-l umpli cu sferturi de mar. Cureti apoi ceapa, morcovii si telina, le tai felii subtiri si le asezi intr-o tava mai adanca unsa bine cu ulei. Pui curcanul pe patul de legume, presari cu sare si piper, torni uleiul ramasa in tava, adaugi 1/2 pahar apa si-l dai la cuptor, la foc moderat pentru aproximativ 2 si 1/2 ore.

Stropesti curcanul din cand in cand ca sa nu se usuce si sa se rumeneasca frumos.

Dupa ce s-a rumenit curcanul, il stropesti cu rom, scoti merele, il lasi sa se raceasca putin, apoi il portionezi si il aranjezi pe platou impreuna cu garnitura de varza calita.

Garnitura:
Cureti varza, o tai fasii si o calesti impreuna cu untura si piperul in cuptor sau pe plita. Din cand in cand adaugi cate putina apa si amesteci. Este gata dupa 40 de minute.


Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.