Friptura de Curcan la Tava(vas Roman Sau Vas de Lut)

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 curcan (3-3,5 kg)
  • 100ml ulei
  • 50 ml rom
  • 2-3 mere
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina
  • 1 ceapa
  • sare si piper macinat
  • Garnitura:
  • 2,5 kg varza murata
  • 150 g untura
  • piper boabe

Mod de preparare

Cureti curcanul si-l speli, il ungi cu ulei si-l umpli cu sferturi de mar. Cureti apoi ceapa, morcovii si telina, le tai felii subtiri si le asezi intr-o tava mai adanca unsa bine cu ulei. Pui curcanul pe patul de legume, presari cu sare si piper, torni uleiul ramasa in tava, adaugi 1/2 pahar apa si-l dai la cuptor, la foc moderat pentru aproximativ 2 si 1/2 ore.

Stropesti curcanul din cand in cand ca sa nu se usuce si sa se rumeneasca frumos.

Dupa ce s-a rumenit curcanul, il stropesti cu rom, scoti merele, il lasi sa se raceasca putin, apoi il portionezi si il aranjezi pe platou impreuna cu garnitura de varza calita.

Garnitura:
Cureti varza, o tai fasii si o calesti impreuna cu untura si piperul in cuptor sau pe plita. Din cand in cand adaugi cate putina apa si amesteci. Este gata dupa 40 de minute.


Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Rata pe varza dulce

Vaiiii ce deliciu a iesit.Nu mai mancasem carne de rata din copilarie.

Rata pe varza dulce
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj