Cotlet Marinat, Pregatit in Vin

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru marinada:
  • -50 ml ulei de masline
  • -zeama de la 1 lamaie
  • -1 legatura oregano / patrunjel verde, tocat marunt
  • Pentru carne:
  • -1 kg cotlet de porc, dezosat
  • -500 ml vin alb, sec
  • -200 ml ulei extravirgin de masline
  • -1 frunza de dafin
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat

Mod de preparare

Taiati cotletul de porc in felii, apoi in bucatele potrivite. Puneti intr-un bol mai mare, adaugati ingredientele pentru marinada si amestecati bine. Lasati la marinat in vasul acoperit, minim 30 min, la frigider.

Incingeti uleiul la foc mediu, intr-un vas mai mare. Adaugati carnea cu marinada cu tot si lasati la prajit, amestecand des, pana ce carnea se rumeneste frumos.

Adaugati vinul, foaia de dafin si atata apa cat sa acopere carnea. Fierbeti partial acoperit, la foc mediu spre mic, pana ce carnea devine moale, este facuta si sosul ingrosat si scazut.

Spre final, condimentati cu sare si piper proaspat macinat, dupa gust.

Serviti cat este cald, presarat cu oregano / patrunjel verde, langa garnitura si salata / muratura preferata.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...