Ceafa de Porc Aromata, cu Bere, la Cuptor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 lingura mustar Dijon sau alt mustar mai picant
  • -1 lingurita miere
  • -3 buc ceafa de porc cu sau fara os
  • -1 lingurita cimbru proaspat sau ½ lingurita cimbru uscat
  • -1/2 lingurita busuioc uscat
  • -1 cesca bere (250 ml)
  • -5 linguri ulei de masline
  • -2- 3 catei de usturoi, tocati marunt
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Bateti putin bucatile de carne si condimentati cu sare si piper.
Ungeti pe ambele fete cu amestecul de miere si mustar. Dati la rece pentru cel putin 1 ora.
Asezati intr-un vas termorezistent, presarati cu cimbru, busuioc si usturoi.

Stropiti cu ulei si turnati berea in vas.
Dati la cuptorul incins pentru 20 min, la 200 grade, acoperit cu folie de aluminiu.
Scoateti folia si lasati si lasati in continuare la cuptor, sa se rumeneasca pe ambele parti, pana ce carnea este facuta si sosul scazut si ingrosat putin.

Serviti cat este cald, portionand in farfurie carne si sos, alaturand, dupa preferinta, o garnitura si / sau salata ori muratura.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.