Ceafa de Porc Aromata, cu Bere, la Cuptor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 lingura mustar Dijon sau alt mustar mai picant
  • -1 lingurita miere
  • -3 buc ceafa de porc cu sau fara os
  • -1 lingurita cimbru proaspat sau ½ lingurita cimbru uscat
  • -1/2 lingurita busuioc uscat
  • -1 cesca bere (250 ml)
  • -5 linguri ulei de masline
  • -2- 3 catei de usturoi, tocati marunt
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Bateti putin bucatile de carne si condimentati cu sare si piper.
Ungeti pe ambele fete cu amestecul de miere si mustar. Dati la rece pentru cel putin 1 ora.
Asezati intr-un vas termorezistent, presarati cu cimbru, busuioc si usturoi.

Stropiti cu ulei si turnati berea in vas.
Dati la cuptorul incins pentru 20 min, la 200 grade, acoperit cu folie de aluminiu.
Scoateti folia si lasati si lasati in continuare la cuptor, sa se rumeneasca pe ambele parti, pana ce carnea este facuta si sosul scazut si ingrosat putin.

Serviti cat este cald, portionand in farfurie carne si sos, alaturand, dupa preferinta, o garnitura si / sau salata ori muratura.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...