Ceafa de Porc Aromata, cu Bere, la Cuptor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 lingura mustar Dijon sau alt mustar mai picant
  • -1 lingurita miere
  • -3 buc ceafa de porc cu sau fara os
  • -1 lingurita cimbru proaspat sau ½ lingurita cimbru uscat
  • -1/2 lingurita busuioc uscat
  • -1 cesca bere (250 ml)
  • -5 linguri ulei de masline
  • -2- 3 catei de usturoi, tocati marunt
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Bateti putin bucatile de carne si condimentati cu sare si piper.
Ungeti pe ambele fete cu amestecul de miere si mustar. Dati la rece pentru cel putin 1 ora.
Asezati intr-un vas termorezistent, presarati cu cimbru, busuioc si usturoi.

Stropiti cu ulei si turnati berea in vas.
Dati la cuptorul incins pentru 20 min, la 200 grade, acoperit cu folie de aluminiu.
Scoateti folia si lasati si lasati in continuare la cuptor, sa se rumeneasca pe ambele parti, pana ce carnea este facuta si sosul scazut si ingrosat putin.

Serviti cat este cald, portionand in farfurie carne si sos, alaturand, dupa preferinta, o garnitura si / sau salata ori muratura.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de vinete cu ardei si ciuperci

De cand am vazut reteta la Gaby am poftit la ea. Acum i-a venit randul. Este nemaipomenit de buna!

Salata de vinete cu ardei si ciuperci
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj