Ceafa de Porc Aromata, cu Bere, la Cuptor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 lingura mustar Dijon sau alt mustar mai picant
  • -1 lingurita miere
  • -3 buc ceafa de porc cu sau fara os
  • -1 lingurita cimbru proaspat sau ½ lingurita cimbru uscat
  • -1/2 lingurita busuioc uscat
  • -1 cesca bere (250 ml)
  • -5 linguri ulei de masline
  • -2- 3 catei de usturoi, tocati marunt
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Bateti putin bucatile de carne si condimentati cu sare si piper.
Ungeti pe ambele fete cu amestecul de miere si mustar. Dati la rece pentru cel putin 1 ora.
Asezati intr-un vas termorezistent, presarati cu cimbru, busuioc si usturoi.

Stropiti cu ulei si turnati berea in vas.
Dati la cuptorul incins pentru 20 min, la 200 grade, acoperit cu folie de aluminiu.
Scoateti folia si lasati si lasati in continuare la cuptor, sa se rumeneasca pe ambele parti, pana ce carnea este facuta si sosul scazut si ingrosat putin.

Serviti cat este cald, portionand in farfurie carne si sos, alaturand, dupa preferinta, o garnitura si / sau salata ori muratura.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de pui cu taitei

Chiar de e cald afara, o supa usoara de pui tot merge, nu-i asa?

Supa de pui cu taitei
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.