Aripioare de pui lipicioase

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg aripioare de pui
  • 1 ceasca ketchup
  • 1 ceasca miere
  • 1 ceasca sos soia light (mai putin sarat)
  • Piper mozaic
  • 1 lingurita boia afumata (Pimenton)
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri susan negru
  • ½ ceasca arahide sau alune

Mod de preparare

Se spala aripile si apoi se parlesc. Intr-un bol, preparam sosul pentru marinat, amestecand ketchupul cu mierea, sosul de soia, boiaua afumata, usturoiul dat pe razatoarea fina, coaja rasa de lamaie si piper proaspat macinat.
Punem aripioarele de pui in sosul obtinut, avand grija sa fie acoperite pe toate partile cu sos, apoi acoperim bolul cu folie alimentara si punem vasul la frigider pentru minim o ora.
Dupa ce s-au marinat aripioarele, le asezam in tava in care am asezat hartie de copt si le mai ungem o data cu sosul in care s-au marinat.
Dam la cuptor aripioarele pentru circa o ora, perioada in care le scoatem de mai multe ori si le mai ungem cu sos.
Spre final, le mai ungem cu restul de sos ramas si le presaram deasupra susan negru si alune sau arahide tocate marunt, lasand aripioarele la cuptor inca 5 minute.
Pofta buna !

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort de clatite cu ciocolata si fructe

Daca va plac clatitele trebuie sa treceti la nivelul urmator … TORTUL DE CLATITE!  Alex Cirtu va arata pas cu...

Tort de clatite cu ciocolata si fructe
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj