Whoopie Pies cu Portocale

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru fursecuri:
  • 300 g faina;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • sare;
  • 1 linguriţă rasă de praf de copt;
  • 6 lingurite de unt nesarat;
  • 200 g zahar;
  • 3 ouă;
  • 1 linguriţă rasă de esenta de portocale;
  • 100 g lapte;
  • zeama de la o portocala si coaja ei rasa;
  • colorant Wilton portocaliu;
  • Pentru crema:
  • o cutie de mascarpone;
  • 2 linguriţe de ghimbir confiat si maruntit;
  • 2-3 linguri zeama de portocala;

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca faina cernuta, praful de copt, sarea si bicarbonatul.
Separat se bate zaharul cu untul, la mixer si se adauga si ouale, unul cate unul.
Se amesteca esenta de portocale cu laptele si colorantul portocaliu si se adauga peste aluat si cu amestecul de făină. Se adauga si zeama si coaja de portocala rasa. Se amesteca bine.
Se coace la cuptor in jur de 10-15 minute, apoi se lasa la racit.
Pentru a prepara crema vom mixa crema de mascarpone cu ghimbirul confiat si maruntit si cu zeama de portocala.
La final se lipesc fursecurile doua cate doua cu crema de mascarpone.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...