Vinete cu Ciocolata (portii Individuale)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 vanat (de tipul lunguiet
  • nu grasa )
  • 50 g faina
  • sare
  • scortisoara
  • 100g zahar brun
  • ulei pentru prajit (de arahide)
  • coaja de lamaie
  • 2 oua
  • Umplutura:
  • 50 g coaja de portocala
  • 3 biscuiti amaretti
  • 50 g nuca
  • 25g ciocolata amaruie
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • Sosul de ciocolata
  • 200g ciocolata amaruie
  • 6 linguri lapte
  • 1 lingura ulei (pentru a da luciu cremei de ciocolata)
  • Sosul de portocala:
  • 200 g suc de portocala
  • 90 g zahar
  • 3 cl lichior de portocale (Grand Marnier)
  • 2 lingurite amidon de cartofi (sau alt tip)

Mod de preparare

Se prepara asa:
Se curata vinetele de coaja si le taiem in forma de discuri (daca aveti o forma rotunda de biscuiti, asa incat sa iasa discuri uniforme), se dau prin faina si ou (oul batut cu un praf de sare) si se prajesc.

Se depun pe hartie absorbanta, se usuca de ulei si inca calde le dam prin zaharul brun amestecat cu coaja rasa de lamaie.

Acum umplutura:
Se taie nucile, ciocolata, se maruntesc amaretti se adauga coaja de lamaie si portocala, se amesteca bine. Discurile de vanata se lipesc doua cate doua cu aceasta compozitie.

Preparam sosul de ciocolata:
Topim la bainmarie ciocolata cu laptele pana obtinem o compozitie omogena, apoi adaugam uleiul.

Sosul de portocale se prepara asa:
Sucul de portocale (stoarse pe moment) il trecem prin sita. Intr-o craticioara punem zaharul sucul de portocale si amidonul. Se fierbe la foc mediu circa patru minute, stingem focul si adaugam lichiorul de portocale. Se lasa la racit.

Prezentam asa:
In fiecare farfurioara asezam doua discuri de vinete umplute si acoperim cu sosul de ciocolata. Se decoreaza cu coaja de portocala taiata solzisori, miez de nuca iar sosul de portocale se varsa in farfurie de jur imprejur.
Reteta tradusa si adaptata din acest blog! ! ! Puteti vedea si rezultatul final! !

http://patryval.blogspot.com/2009/04/tortino-di-melenzane-al.html

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura de toamna cu fructe si budinca

Dacă tot e sezonul lor, al fructelor parfumate de toamnă, vă invit să încercați si voi această prăjitură...

Desert prajitura de toamna cu fructe si budinca
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj