Fierbi taieteii in apa cu sare, ii scurgi si-i lasi sa se raceasca.
Freci bine cu mixerul branza, galbenusurile, untul topit(rece), zaharul vanilat si coaja de portocale.
Pui stafidele pe care le-ai tinut 1/2 ora in rom si smantana.
Batii albusurile spuma, adaugi zaharul si continui sa bati pana se intaresc din nou. Dupa ce ai incorporat si albusurile pui taieteii fierti, amestecand usor.
Imparti aluatul in doua si faci doua foi de marimea tavii. Pui prima foaie in tava, o presari cu un strat fin de gris si pui umplutura.
Pui a doua foaie peste umplutura si pui prajitura in cuptorul incalzit. Coci cca 45 minute, pana se rumeneste putin.
Am zis sa facem o mica pauza de ''porcarii'' si-am dat-o pe-un mixt de peste, niste mamaliga si mujdei.....
Mixt de peste prajit in tuciAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.