Vafe din Miez de Nuca si Soia

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -4 cani de apa
  • -doua pliculete de vanilie
  • -cateva curmale fara samburi (in functie de cat de dulci dorim vafele;
  • eu am pus vreo 11, au fost moderat de dulci)
  • -1 cana miez de nuca
  • -1/2 cana pulpa de soia (ramas dupa procesarea laptelui de soia in aparatul special)
  • -3/4 ceasca faina integrala de grau
  • -3/4 ceasca faina de porumb sau mei
  • -o mana de germeni de fasole mung (fpoate lipsi acest ingredient)
  • -1 lingurita sare

Mod de preparare

**Pentru cei care nu folosesc laptele de soia preparat cu aparatul, pot inmuia boabe de soia timp de 8-12 ore, care apoi se bun in blender cu putina apa si se macina pana rezulta o pasta fina. Se poate pregati mai multa pasta de soia, se pune la congelator portionata pentru o singura utilizare) -2 cani fulgi de ovaz

Se amesteca toate ingredientele in blender. Se toarna din compozitie in gratarul pentru vafe si se cocoace pana nu mai ies aburi. Se pot pastra la congelator si se reincalzesc in cuptor sau in aparatul de prajit paine.
Sunt foarte gustoase si satioase.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...