Vafe din Miez de Nuca si Soia

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -4 cani de apa
  • -doua pliculete de vanilie
  • -cateva curmale fara samburi (in functie de cat de dulci dorim vafele;
  • eu am pus vreo 11, au fost moderat de dulci)
  • -1 cana miez de nuca
  • -1/2 cana pulpa de soia (ramas dupa procesarea laptelui de soia in aparatul special)
  • -3/4 ceasca faina integrala de grau
  • -3/4 ceasca faina de porumb sau mei
  • -o mana de germeni de fasole mung (fpoate lipsi acest ingredient)
  • -1 lingurita sare

Mod de preparare

**Pentru cei care nu folosesc laptele de soia preparat cu aparatul, pot inmuia boabe de soia timp de 8-12 ore, care apoi se bun in blender cu putina apa si se macina pana rezulta o pasta fina. Se poate pregati mai multa pasta de soia, se pune la congelator portionata pentru o singura utilizare) -2 cani fulgi de ovaz

Se amesteca toate ingredientele in blender. Se toarna din compozitie in gratarul pentru vafe si se cocoace pana nu mai ies aburi. Se pot pastra la congelator si se reincalzesc in cuptor sau in aparatul de prajit paine.
Sunt foarte gustoase si satioase.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.