Turta Dulce de la Bunica

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 12 oua
  • 1/2 kg zahar
  • 1/2 kg miere
  • 1kg faina
  • 250ml ulei
  • 2 linguri de scortisoara
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 25g drojdie
  • nuca tocata
  • stafide

Mod de preparare

Ouale se bat spuma cu zaharul, pana se inalbesc. Se adauga in fir subtire uleiul, si apoi mierea, continuand baterea. Drojdia se dizolva in putina apa, iar bicarbonatul se stinge cu lamaie si se adauga la compozitie.

Se completeaza cu scortisoara si faina, iar la urma se adauga nucile si stafidele (daca doriti).

Intr-o tava unsa cu ulei se toarna compozitia si se da la cuptor pentru 40-50min (eu am tinut-o cam 45 min la 180 grade). Daca se coace in forma de prajitura timpul de coacere se scurteaza.

Dupa ce se scoate din tava de pudreaza cu zahar.
Aceasta este o reteta de turta dulce asa cum o facea bunica, si imi aduce aminte de mirosul Craciunului din copilarie.

Nu este clasica turta dulce in forma de inimioare sau omuleti, ci una coapta in tava de chec, dar cu o aroma deosebita, datorata mierii de albine.

Se poate coace si in tava de prajitura, si taia in diverse forme, dar eu am vrut sa pastrez aspectul original.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...