Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul praful de copt si se pregateste de copt. Intr-o tava anti-aderenta unsa si tapetata cu faina se presara nucile si peste ele se pune compozitia. Se coace la foc mediu - apoi mare 15-20 min.
Crema se face din galbenusurile frecate cu sarea si zaharul dupa care se adauga laptele si faina inainte de a se pune pe foc. La foc mic se amesteca cu telul tot timpul 10-15 min pana se ingroasa (daca vi se pare ca nu sa ingrosat destul puteti adauga putin amidon sau asteptati sa se raceasca si va deveni mai tare).
La sfarsit cand s-a mai racit adaugati untul si lasati sa se raceasca.
Blatul dupa ce s-a copt si racit se aseaza pe platou cu nucile in sus, peste se pune crema rece si deasupra frisca. Dupa gust se mai presara nuci peste frisca.
Se serveste rece, dupa 2 ore cel putin de la preparare.
Sa aveti pofta!
Sper ca va mai amintiti de provocarea misterioasa a acestei luni pentru ca am pregatit si eu ceva bun bun! Se...
Chiftele de orez umplute cu pui si ardeiEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj