Trufe de Ciocolata

Portii
20
Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 120 ml smântână dulce;
  • - 200 g ciocolată 50% cacao;
  • - 30 g unt gras;
  • - 2 linguri rom (sau esență de rom);
  • - cacao pentru decor (eu am mai folosit și ciocolată cu lapte și ciocolată albă);

Mod de preparare

- Tăiați ciocolata în bucăți mărunte; este recomandat să folosiți ciocolată de înaltă calitate, pentru un gust mai intens al trufelor;
- Puneți pe foc mic smântâna dulce împreună cu untul și amestecați;
- Când aproape să fiarbă, se ia se pe foc și se adaugă peste ciocolată;
- Lăsați 1-2 minute, apoi amestecați compoziția până se topește ciocolata și aveți o texura fină, uniformă;
- Dați la rece pentru cel puțin 3 ore;
- Când compoziția s-a întărit, formați bile de dimensiunea dorită și ornați cu cacao sau ciocolată, după preferințe.
- Trufele se păstrează cel mai bine la rece.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghete bolognese- reteta video

Un pranz delicios, preparat cu paste romanesti Hutton.

Spaghete bolognese- reteta video
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj