Tortul Nostru Brownie

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 250 g unt
  • 300 g ciocolata neagra
  • 200 g faina
  • un praf de sare
  • 200 g caramele cu lapte
  • 500 g mascarpone
  • 400 ml frisca lichida sau smantana pt frisca
  • un plic gelatina granule
  • 100 g bobite de ciocolata
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 4 batoane snickers mari

Mod de preparare

Topim 200 g ciocolata cu untul. Lasam sa se raceasca.

Mixam ouale cu cele 200 g de zahar si praful de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata topita cu untul si omogenizam. Adaugam si faina si amestecam bine. Putem adauga in blat si nuci sau alune maruntite.

Turnam compozitie intr-o tava de tort in care am pus hartie de copt (24 cm) si introducem in cuptorul incins. Coacem la foc mediu. Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-a copt. Lasam blatul sa se raceasca.

Topim caramelele cu frisca lichida (cca 70 ml). Puteti folosi caramel facut in casa. Taiem 2 batoane snickers in bucati mai mici.

Mixam mascarponele la temperatura camerei cu 2-3 linguri de zahar (depinde de cat de dulce este smantana pentru frisca sau frisca lichida, zaharul se adauga dupa gust). Mixam si 200 ml frisca (restul de 200 ml frisca lichida folosim pt a topi caramele si ciocolata) si apoi o adaugam treptat peste mascarpone, amestecand usor. Adaugam si bobitele de ciocolata.

Eu am adaugat si un plic de gelatina in crema, nu stiu daca era nevoie, dar imi era teama sa nu fie prea moale crema. Am pregatit gelatina dupa intructiunile de pe plic si am adaugat-o in crema dupa ce s-a racorit putin.

Decupam marginile blatului racit si il taiem in doua pe orizontala. Blatul meu a crescut mai inalt intr-o parte si a trebuit sa tai putin din partea superioare pentru a-l nivela. Am faramitat acesta bucata de blat si marginile decupate.

Asezam prima de foaie de blat intr-o forma de tort putin mai mica decat cea in care l-am copt (22cm). Peste blat presaram din bucatile de batoane snickers, apoi caramel topit (nu trebuie sa fie fierbinte).

Peste caramel punem primul strat de crema, apoi al doilea blat, din nou bucati batoane snickers si crema. Peste crema presaram blatul faramitat. Introducem tortul la rece de seara pana dimineata sau cel putin cateva ore.

Pentru ornare am folosit caramel, ciocolata topita si batoane snickers. Pe margini am lasat sa curga ciocolata, iar in mijloc caramelul. Dupa ornare ar trebui sa mai stea ceva timp la rece. Depinde de rabdarea fiecaruia.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Curcan la cuptor cu busuioc si rozmarin

Alt curcan a poposit la mine in bucatarie . L-am preparat la cuptor sa omenesc musafirii cu carnita proaspata .

Curcan la cuptor cu busuioc si rozmarin
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj