Tortul Indragostitilor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 g ciocolata cu lapte si amara
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 100 g faina
  • 25 g cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar pudra
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 zahar vanilat
  • Separat:
  • cateva linguri gem de zmeura

Mod de preparare

Este un tort delicios cu ciocolata, mascarpone si gem de zmeura, ingredientele mele preferate.

Preparare blat:
Se topeste la foc mic intr-o craticioara untul si ciocolata rupta bucati. Eu am preferat sa fac asta la microunde. Se omogenizeaza bine si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit se mixeaza bine pana devine pufoasa compozitia. Se adauga ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Se adauga zaharul mixand bine si la urma se pune faina, cacaua si praful de copt cernute. Se omogenizeaza bine si se pune intr-o forma de 22 cm tapetata cu hartie de copt.

Se coace la foc mediu 40 min, apoi se face testul cu scobitoarea. Cand e gata, se scoate si se lasa la racit.

Prepararea cremei:
Frisca se bate cu mixerul, adaugand si zaharul vanilat.

Separat se amesteca mascarpone cu zaharul pudra, omogenizand bine.

Se amesteca cele doua compozitii si se pun intr-un pos. Dupa ce s-a racit bine blatul se pune deasupra gemul de zmeura.

Si se orneaza dupa preferinta cu crema de mascarpone.

Este un deliciuuuuuu.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort Sumegi

Stiu ca n-am postat de-o gramada de timp, dar am o scuza, am avut cuptorul defect. In al doilea rand, timpul nu-mi permite,...

Desert tort Sumegi
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj