Torta Morbida di Ricotta

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300g faina
  • 120 g zahar
  • 100g margarina (burro)
  • 1 plic drojdie (eu folosesc Pane di Angeli)
  • 1 ou
  • 1 lingurita scortisoara sau lamaie rasa
  • Pentru crema:
  • 650 g ricotta
  • 50 g zahar
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 50 g stafide
  • scortisoara

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron cu zahar, oul, drojdia, scortisoara (sau lamaie rasa) si margarina. Se amesteca cu mainile pana cand se obtine un continut sfaramat.
Se lasa in frigider 30 de minute.

Intre timp se pune ricotta, ouale, zaharul, si putina scortisoara pana cand obtii un aluat omogen.

Adaugi stafidele (mai intai le inmoi in apa calda)

Pui in cuptor stratul cu multe sfaramaturi (briciole) pui crema si pe urma termini cu restul de aluat sfaramat ....

Se lasa pentru 40 de minute la 180 grade C
Se serveste rece ...

Pofta buna!!!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.