Torta Morbida di Ricotta

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300g faina
  • 120 g zahar
  • 100g margarina (burro)
  • 1 plic drojdie (eu folosesc Pane di Angeli)
  • 1 ou
  • 1 lingurita scortisoara sau lamaie rasa
  • Pentru crema:
  • 650 g ricotta
  • 50 g zahar
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 50 g stafide
  • scortisoara

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron cu zahar, oul, drojdia, scortisoara (sau lamaie rasa) si margarina. Se amesteca cu mainile pana cand se obtine un continut sfaramat.
Se lasa in frigider 30 de minute.

Intre timp se pune ricotta, ouale, zaharul, si putina scortisoara pana cand obtii un aluat omogen.

Adaugi stafidele (mai intai le inmoi in apa calda)

Pui in cuptor stratul cu multe sfaramaturi (briciole) pui crema si pe urma termini cu restul de aluat sfaramat ....

Se lasa pentru 40 de minute la 180 grade C
Se serveste rece ...

Pofta buna!!!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Cannelloni cu carne si cascaval

Cannelloni cu carne si cascaval
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.