Bate ouale cu zaharul pt. circa 5 minute, adauga margarina si ciocolata topite (se topesc impreuna intr-o craticioara) si la sfarsit faina si drojdia pt prajituri. Unge cu unt si tapeteaza cu faina o forma rotunda de crostata (diametru 28cm) si coace in cuptorul preincalzit la 175° pt. 20 min.
Intre timp, pregateste crema: intr-o cratita antiaderenta pune la topit cele 2 tipuri de ciocolata taiate bucatele si frisca, iar de indata ce ciocolata s-a topit adauga la foc mic si margarina. Amesteca bine pana se topeste complect margarina apoi lasa sa se raceasca putin.
Ia blatul, rastoarna-l pe un platou (partea de jos trebuie sa rezulte sus) si cu ajutorul unei farfurii aproape de dimensiunea blatului fa presiune. In acest fel, marginile tortei sunt mai inalte si evitam ca crema sa ne curga pe margini.
Turnam crema calduta si apoi punem la racoare sa se intareasca (eu o las de seara pana dimineata).
Decoram marginile tortei cu ciocolatine (eu am folosit ousoare de ciocolata taiate in doua pe lungime si am pus cca. 12 jumatati, iar in mijloc am ornat cu trandafirasi albi).
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.