Tort Zodie Sagetator

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • un praf sare
  • 6 linguri pline varf cu faina
  • 3 linguri pline varf cu nuca macinata
  • Pentru crema:
  • 400 ml frisca lichida
  • 8 gr gelatina
  • 4 linguri miere
  • 4 linguri lapte

Mod de preparare

Acest tort il dedic tuturor celor din zodia sagetator, a fost facut pentru o mama fericita.

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare bine, bine, astfel incat atunci cand intoarcem castronul sa nu cada spuma. Se adauga 2 linguri de zahar din cele 8 linguri.

Separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas si se adauga peste albusuri amestecand lejer de jos in sus, apoi se adauga uleiul, faina si nuca.
Se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copt, diametrul tavii mele e de 24 cm.

Se hidrateaza gelatina in putina apa, se lasa 10 minute, apoi se pune la microunde sau pe baie de aburi, se bate frisca adaugam mierea si laptele si apoi gelatina. Am impartit crema in doua parti egale si in jumatate am adaugat gocce de ciocolata.

Am taiat blatul in trei, am tapetat tava in care s-a copt cu folie alimentara si am asamblat tortul: un strat blat insiropat cu un sirop facut din apa zahar, coaja de lamaie si vanilie, un strat crema, blat, crema, blat, se pune la rece macar 2-3 ore, apoi se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu pasta de zahar.

De data asta, din lipsa de timp, am cumparat pasta de zahar.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de ciuperci cu marar

Bunaaaaa si Atat!!!

Tocanita de ciuperci cu marar
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj