Tort Zebra

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 75 gr zahar
  • 1 plic praf de budinca de ciocolata
  • 1 lingurita praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • 90 gr faina
  • Creme:
  • 10 foi de gelatina
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 750 urda dulce sau Ricotta
  • sucul de la o lamaie
  • 500 ml frisca
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

1. Pentru blat, se separa ouale. Se bat galbenusurile cu 3 linguri apa fierbinte, se adauga zaharul tos si zaharul vanilat, se inglobeaza faina amestecata cu praful de budinca, urmata de albusurile batute spuma. Se toarna intr. o forma tapetata cu hartie de copt doar pe fund. Se coace cca. 25 de min. La 190 de grade, se lasa sa se raceasca in forma.

2. Pentru creme, se amesteca galbenusurile cu zahar si lapte si se dau in fiert, se iau de pe foc si se dizolva inauntru gelatina. Se lasa sa se raceasca si se inglobeaza branza amestecata cu suc de lamaie, apoi frisca batuta.

3. Se imparte in doua crema si in jumatate se inglobeaza cacao.

3. Blatul se aseaza pe un platou, cu un inel pentru torturi imprejur. In mijloc se aseaza un polonic de crema alba, deasupra un polonic de crema de ciocolata si tot asa, pana se termina. Tortul se da la rece.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...