Tort Tiramisu

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • Sirop:
  • 1 cana zahar
  • 1 pliculet nes
  • 1 cana apa
  • Crema:
  • 500ml Frisca
  • 1 cutie mascarpone (250g)
  • 2 pliculete nes
  • 3 lingurite rom
  • Sarlota:
  • 1 1/2 lingurita de gelatina
  • 8 lingurite de apa
  • 1 lingura lapte praf diluat in 2 linguri de apa
  • 3 linguri zahar
  • 3 oua
  • Decor: 1 lingurita cacao

Mod de preparare

Se prepara un pandispan, rece se taie in 2.

Din cana de zahar si cana de apa (se fierb)+ nesul se pregateste siropul.

Frisca se bate, mascarpone se amesteca cu nesul, cu romul.

Intr-o tigaita se prepara sarlota. Ouale + laptele diluat in 2 linguri de apa + zaharul, se tin pe foc pina se dizolva zaharul se adauga si gelatina (care a fost pusa la hidratat), se amesteca in continuare pina se dizolva si gelatina.

Se lasa la racit. Frisca + crema de mascarpone in care am pus nesul si aroma + sarlota se amesteca. Intr-o forma de tort cu inel detasabil se monteaza tortul. Se imbraca forma cu hartie, fundul si inelul.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...