Tort Tip Amandina

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 280 g faina
  • 180 ml apa clocotita
  • 4 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 4 linguri cacao
  • 2 pachete unt
  • 1 fiola esenta de rom
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri capucino ciocolata
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 300 g ciocolata menaj
  • frisca lichida

Mod de preparare

Blatul: Se prepara astfel, se pune cacaoa intr-un castron peste care se adauga apa clocotita si se mesteca bine cu telul sa nu mai fie cocoloase, se lasa la racit. Albusurile se bat spuma dupa care se adauga 150 g zahar si se bat din nou sa se topeasca zaharul.

Galbenusurile se bat cu 150 g zahar pana devin spumoase dupa care se adauga uleiul ca la maioneza si se mesteca bine, dupa care se adauga compozitia de cacao care intre timp sa racit un pic apoi incorporati faina si praful de copt amestecati bine cu mixerul sa nu faca cocoloase.

La urma se adauga albusurile mestecand usor de jos in sus sa nu se lase albusurile. Compozitia se pune intr-o tava de 28 cm unsa si tapetata cu faina, se da la cuptor pentru 40 min depinde de cuptor se face testul cu scobitoarea.

Crema: Ouale impreuna cu zaharul se pun intr-un castron pe baie de aburi sau la foc mic amestecand incontinuu pana se ingroasa ca o smantana se adauga 2 linguri de cacao si se lasa la racit, cand sa racorit un pic se adauga untul la temperatura camerei cate un pic si se mesteca bine cu telul pana acesta sa incorporat bine rezulta o crema spumoasa, se pun cele 2 linguri de cacao ramase, esenta de rom se mesteca si se da la rece in frigider sa se intareasca un pic.

Siropul: Apa se pune la fiert cu zaharul cand da in clocot se pune capucino si se amesteca bine, se lasa la racit si se adauga esenta de rom.

Glazura: Se topeste ciocolata impreuna cu 50 ml frisca lichida pe baie de aburi sau in mw daca ciocolata este tare se mai pune frisca lichida pana devine destul de moale ca sa fie intinsa peste blat.

Asamblarea tortului: Se taie blatul racit bine este mai bine daca in facem seara pana dimineata se raceste, acesta se taie in trei. Se pune prima parte de blat se insiropeaza bine se pune jumatate din crema din noi blat -sirop -crema -blat se insiropeaza si se da un pic la rece intre timp se prepara glazura, se intinde bine peste tort si se orneaza dupa imaginatie cu ciocolata rasa, frisca, trandafiri din pasta de zahar .....
Este un tort delicios seamana cu amandina pt cine adora ciocolata este perfect, l-am pregatit pt ziua mea si toti invitati au fost satisfacuti, sper sa reusesc sa pun si poze inca nu stiu cum se face ... scuze

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu jeleu de visine

Desert tort cu jeleu de visine
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj