Tort Scufita Rosie

Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • 100g unt
  • 150g zahar
  • vanilie
  • 3 oua
  • 200g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 40ml lapte
  • 1 cutie de compot de visine
  • 2 linguri de cacao sau Nutella
  • Crema:
  • 250g mascarpone sau Philadelphia sau cremfresch
  • vanilie
  • 1 lingura de zahar
  • 250g frisca
  • Glazura:
  • 1 plic de gelatina rosie pentru tarte cu fructe
  • 1 lingura de zahar
  • 250ml de sirop de la compotul de visine

Mod de preparare

Toate ingredientele de la blat (in afara de cacao sau nutella) se amesteca, mai intii cele umede si dupa aia cele uscate. Jumatate din compozitie se toarna intr-o forma de tort (pe care am tapetat-o).

Cealalta jumatate se amesteca cu doua linguri de cacao sau cu Nutella. Si aceasta se toarna in forma peste prima compozitie. Visinele din compot se scurg bine de zeama si se imprastie pe suprafata compozitiei. Se da la cuptor 45 de minutela 175 de grade. Se lasa la racit.

Crema:
Frisca se amesteca cu brinza pe care am frecat-o cu zaharul(in functie si de cit va place de dulce) si cu vanilia. se unge blatul de tort cu crema obtinuta.

Glazura:
Se prepara din pliculetul de gelatina, zahar si siropul de la visinele scurse, si dupa indicatile scrise pe pliculet. Se toarna glazura rosie pe deasupra cremei. Se decoreaza cu bombonele Smarties.
E un tort ideal pentru copii.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...