Bati albusurile spuma cu un praf de sare, adaugu zaharul si bti in continuare pana se topeste acesta din urma. Adaugi treptat galbenusurile si faina amestecand cu o lingura de lemn de sus in jos. Torni compozitia intro forma de tort si coci la cuptor pentru 35 de minute, dupa care dai sa se raceasca.
Cureti merele, le tai felii subtiri si le fierbi in apa cat sa le acopere impreuna cu zaharul
Lasi gelatina la inmuiat in 100ml apa, apoi o topesti pe baie de aburi fara sa fiarba. o adaugi in compotul de mere impreuna cu zeama de portocala si esenta de vanilie. Torni compozitia peste blat si dai la rece sa se intareasca. Decorezi cu frisca si ciocolata rasa.
Pofta buna!
S-a deschis sezonul căpșunilor, așa că nu puteam rata acest desert delicios! 😉 P.S. Am și eu un ghiveci cu căpșuni...
Desert chec din albusuri cu capsuni si cocosEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj