Tort Pufos cu Smochine, Alune si Maraschino

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 60 gr unt
  • 2 oua
  • 100gr zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • ½ pahar Maraschino
  • 1 praf de copt
  • 500g smochine proaspete
  • un pumn de alune maruntite
  • zahar pudra vanilat
  • eu in loc de Maraschino am pus 1 fiola aroma Maraschino + ½ pahar lapte

Mod de preparare

Cu mixerul amestecati bine galbenusurile si zaharul, sa devina o compozitie cremoasa si fina. Continuati sa amestecati cu mixerul, adaugati untul (sa fie destul de moale), coaja rasa de lamaie, maraschino, faina cernuta cu praful de copt.

Eu nu aveam Maraschino si am pus o fiola de aroma marschino si aproape jumatate de pahar cu lapte.. ca sa fie mai lichida compozitia…sa intre exact cantitatea de faina. Bateti albusurile spuma. Spalati bine smochinele, taiatile in bucatele.

Daca sunt destul de coapte lasatile cu tot cu coaje, deoarece nu ramane mai nimic din ele. Incorporati albusul batut spuma, incet cu lingura, amestecand de jos in sus. Puneti smochinele taiate si amestecati incet.

La sfarsit se presara deasupra alunele maruntite (pisate) . Captusiti o tava de tort cu diametru max. 24-26 cm. cu hartie de cuptor, puneti aluatul inauntru, nivelati. Se coace in cuptorul incalzit la o temp. Circa 170-180 °, circa 40-45 minute.
Se lasa sa se raceasca bine, se pudreaza inainte sa-l serviti.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura Raffaello

De mult timp imi doream sa fac si o prajitura Raffaello. Pentru ca facusem tort si ne-a placut foarte...

Desert prajitura Raffaello
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj