Tort `Pat`

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat
  • -9 oua
  • -9 linguri de zahar
  • -8 linguri de faina
  • -un praf de sare
  • Crema 1
  • -250 ml frisca lichida
  • -3 linguri miere
  • -6 gr gelatina
  • -fructa din compot
  • -eu am avut macedonia
  • Crema 2
  • -2 foi de gelatina (5 gr) -250ml frisca
  • -jumatate de borcan de gem (eu am folosit de caise) (reteta asta de crema apartine lui Pupi, si e nemaipomenit de usor de facut si buna)
  • Pentru ornat
  • pasta de zahar si royal icing pentru covor si parte din spate a patului
  • omuletul
  • pernele si patura am facut-o din pasta de zahar

Mod de preparare

Se face un blat din 9 oua (se separa ouale, se bat separat albusurile, se bat galbenusurile cu zaharul, se amesteca cu albusurile si la final se adauga faina, se coace la foc moderat intr-o forma patrata).

Pentru crema 1 se pune gelatina la dizolvat in putina apa rece, dupa 10 minute se pune in microunde sau pe aburi sa se inmoaie, separat se bate frisca, se adauga apoi mierea, gelatina si fructele taiate marunt.

Pentru crema 2: se pune la fel gelatina in putina apa rece pentru 10 minute apoi se pune pe foc putin fara sa o fierbem, separat se pune gemul cu putina apa intr-o cratita pe foc ca sa-l facem un pic mai lichid (daca e prea scazut), se mixeaza, se adauga gelatina, se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se adauga frisca si gata si a doua crema.

Blatul rece se taie in trei, se face un sirop cu apa zahar si arome dupa placere se insiropeaza blatul si se pun cremele, se da la rece cateva ore sa se intasreasca crema (eu le-am asezat in forma in care am copt blatul tapetata cu folie alimentara, se rasoarna apoi pe platou si se decoreaza, pentru partea din spate a patului am folosit o placa din pasta de zahar pe care am facut-o cu cateva zile inainte pe care am pus royal icing si am facut un desen neregulat cu lingurita sa para lanita, la fel am facut si cu covorul rosu.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta turnata cu mere si nuca de cocos

Imi place foarte mult placinta turnata, numai ca nu inteleg de ce se incrudeaza. M-am gandit ca poate s-a intamplat altadata...

Placinta turnata cu mere si nuca de cocos
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.