Tort Mascota

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • -80 g unt
  • -100 g ciocolata, rupta in bucatele
  • -80 g zahar
  • -2 oua
  • -rom / esenta de rom
  • -2-3 linguri cu faina
  • Crema mascota:
  • -8 oua
  • -12 linguri zahar
  • -2 linguri zahar vanilat
  • -300 g unt, moale
  • -100 g cacao, cernuta
  • -100 g nuca, prajita si tocata grosier
  • -150 g visine din visinata / visine din dulceata / din compot, scurse bine
  • -100 g stafide inmuiate in rom / coaja de portocala zaharisita
  • Decor:
  • ciocolata (pentru glazura)
  • nuca de cocos
  • frisca (opyional)

Mod de preparare

Blat:
Topiti pe baie de aburi untul impreuna cu ciocolata.
Adaugati zaharul si lasati la bain-marie pana ce zaharul este topit, amestecand mereu.
Luati vasul de pe aburi si lasati compozitia sa se raceasca bine.

Adaugati pe rand cate 1 galbenus si amestecati energic, dupa fiecare, pana la inglobare, apoi puneti cateva picaturi de rom / esenta de rom.
Inglobati faina cernuta si la sfarsit, albusurile batute spuma (prin rasturnare, cu o spatula).

Turnati in tava de tort cu pereti detasabili (diametrul 28 cm) tapetata cu hartie de copt.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 40 min, la 170 grade sau pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea.
Scoateti blatul pe un gratar si lasati la racit.

Crema mascota:
Bateti pe baie de aburi ouale, zaharul si zaharul vanilat pana se ingroasa si are consistenta unei creme.

Dati deoparte si apoi la rece, punand deasupra o folie alimentara care sa impiedice formarea crustei la suprafata cremei.

Intre timp, spumati bine untul prin mixare, apoi amestecati cu cacao cernuta.
Inglobati pe rand cate 1 lingura din crema de oua racita, omogenizati bine si continuati procedeul pana la epuizarea cremei.

Adaugati apoi nuca tocata grosier si la sfarsit visinele si stafidele (scurse bine).
Turnati intr-o tava de tort cu pereti detasabili (diametrul 28 cm) tapetata cu folie de plastic, a carei margini sa depaseasca cu mult lateralele tavii si nivelati.

Asezati deasupra blatul racit si inveliti totul in folia de plastic.
Dati la frigider pana a doua zi.
Rasturnati pe un platou si indepartati folia.

Puteti servi simplu sau imbracand tortul in glazura de ciocolata ori ornat cu fulgi de cocos / frisca si / sau diverse figurine din zahar / ciocolata etc.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Mazare cu ochiuri de ou si carnati

Imi place mutl mancarea gatita in vase de lut si de data asta am incercat sa gatesc mazare cu oua si carnati-un deliciu-am...

Mazare cu ochiuri de ou si carnati
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.