Blatul:
1. se separa albusurile de galbenusuri;
2. albusurile se bat spuma cu 6 lg de zahar iar galbenusurile cu restul;
3. se amesteca lejar albusurile cu galbenusurile plus esenta de vanilie;
4. se cerne faina impreuna cu cacao si se adauga peste compozitia de ou amestecand usor
5. se coace intr-o forma rotunda tapatata cu hartie de copt, la foc potrivit
Crema:
ouale zaharul si apa se amesteca intr-un ceaunel si se fierb pe baie de apa pana la proba de fir (atunci cand luam compozitie cu doua degete si indepartandu-le se formeaza un fir).
Se adauga cacao si se lasa 10 min sa se mai raceasca, dupa care incepem sa mixam adaugand bucati de margarina pana ce o incorporam pe toata. La final se aromatizeaza cu esenta de rom.
Blatul racit se taie in 3 foi se insiropeaza cu siropul fiert si racit si se adauga straturile de crema astfel formandu-se tortul. Il tinem la frigider cateva ore bune dupa care il glasam cu glazura preparata astfel:
ciocolata frisca si untul se pun intr-un vas la foc mic (fara sa dea in fiert) pana ce se topeste foarte bine amastecand mereu. O folosim dupa ce am lasat-o un pic sa se racoreasca
Dupa ce l-am glasat il decoram dupa bunul plac.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.