Tort la Rece cu Fructe si Iaurt

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 l frisca lichida
  • 500 g iaurt simplu
  • 250 g zahar
  • 20 buc piscoturi
  • 4 gelatine Dr Oetker (folosesc eu)
  • 1 intaritor frisca Dr Oetker
  • 2 portocale medii
  • 5 kiwi
  • o cutie ananas rondele
  • 2 nectarine sau piersici

Mod de preparare

Pentru inceput se curata fructele de coaja si se taie din fiecare rondele pentru ornat, iar restul bucatele mici.
Se topesc cele 4 gelatine in apa caludta. Intre timp se bate frisca pana se intareste si se adauga intaritorul.
Separat se amestesca iaurtul cu zaharul pana ce zaharul este topit.
* (folosesc ananasul rondele pt ca imi este util atat la ornat cat si in interiorul tortului)

In iaurt se incorporeaza usor frisca, se amesteca bine si se adauga gelatina.
Intr-o cratita unsa foarte putin cu ulei se pun fructele rondele astfel incat sa se creeze un decor (atat pe marginea cratitei cat si pe fundul acesteia)

Cu o lingura se pune crema rezultata (cu grija pentru a nu deranja fructele). Dupa un strat de crema se pun fructele taiate bucatele, se mai pune putina crema dupa care jumate din piscoturi inmuiate in zeama de la compotul de ananas, iarasi putina crema, iarasi fructe, iarasi crema, iarasi piscoturi si crema.

Peste cratita se pune folie si se da la rece 4 ore.
Cratita aleasa nu trebuie nici sa fie prea inalta si nici prea larga.
Fructele bucati se storc putin de zeama inainte de a fi puse in tort.
Fructele pe care le-am specificat nu trebuie sa fie folosite obligatoriu.

In cazul in care nu va place ananasul inlocuti zeama acestuie cu un sirop facut dintr-o cana cu apa calduta, 2 linguri zahar si 2 pliculete zahar vanilinat.
Dupa 4ore se scoate de la rece cratita si se rastoarna tortul pe o tava dupa care se lasa tot la rece pana la servire.

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Parteneri
Bucataras.RO

Fursecuri fragede si gustoase reteta fara unt

Fursecuri fragede si gustoase reteta fara unt Cred ca e una dintre cele mai simple retete de fursecuri. Se face foarte usor...

Fursecuri fragede si gustoase reteta fara unt
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.