Tort Joffre

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 oua
  • 500g margarina
  • 1 lingura cacao
  • 500g zahar
  • 125ml apa
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri pesmet fin
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta de rom
  • 2 linguri zahar farin

Mod de preparare

Se pun la fiert zaharul, cacaua si apa si se lasa sa dea in clocot 5 min. Dupa aceea se lasa putin la racit, se adauga pe rind toate galbenusurile.

Se imparte compozitia in 3 parti: o parte se pune intr-un castron si se adauga o lingura cu virf de faina, 2 linguri cu virf de pesmet si la sfirsit de jos in sus albusurile batute spuma tare cu 2-3 linguri de zahar.

Se toarna totul intr-o cratita unsa si tapetata si se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a copt blatul se rastoarna pe un platou.

In castronul in care au ramas cele 2 parti de blat se pune margarina si se mixeaza foarte bine. Apoi se adauga 2-3 linguri de zahar farin, 2 plicuri de zahar vanilat, esenta de rom si 1 lingura cacao. Trebuie mixata foarte bine aceasta crema, care va fi tinuta apoi la frigider 1 ora.

Se taie blatul pe din doua, se pune crema si se pastreaza putin pentru ornat si decorat dupa placul propriu.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta cu afine si iaurt

Vă invit să încercați o rețetă rapidă și delicioasă. Eu m-am inspirat de la chef Nicolaie Tomescu.

Desert placinta cu afine si iaurt
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.