Tort inghetat cu capsune

Portii
6
Timp pregatire
270 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • esenta de vanilie
  • esenta de vanilie
  • BLAT:
  • 300 g seminte de floarea soarelui crude
  • 4 linguri cacao
  • 3 linguri sirop de artar
  • 6 linguri miere
  • CREMA:
  • 300 g alune caju hidratate 6h in apa rece
  • 80 ml zeama de lamaie
  • 60 ml sirop de artar
  • 70 ml ulei de cocos topit
  • 500 g capsuni taiate
  • GLAZURA:
  • 4 linguri cacao
  • 6 linguri ulei de cocos topit
  • 2 linguri sirop de artar
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Se pun in robot toate ingredientele pentru blat, iar dupa ce a rezultat o compozitie lipicioasa, se rastoarna in forma de tort cu diametrul de 18 cm, se preseaza bine cu fundul unui pahar, iar dupa ce s-a fixat perfect, se lasa tava la congelator 10 min.
Pentru crema, se scurg alunele bine de apa, se pun in blender, se adauga restul ingredientelor fara capsuni si se mixeaza pana rezulta o crema fina.
Se rastoarna crema intr-un bol, se amesteca usor cu capsunile taiate, se rastoarna in forma peste blat, se niveleaza si se lasa la congelator 3 h.
Pentru glazura:

Intr-un bol se amesteca bine cu telul toate ingredientele, se scoate tortul din congelator, se scoate din forma si se pune pe un platou, se toarna deasupra lasand sa se scurga pe margini, glazura, se presara deasupra nuca de cocos si se orneaza cu felii de capsune.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulada rebela razvratita RRR

Pai cum altfel sa iasa si rulada, daca si ''stapana'' e rebela si oricum nu iubeste perfectiunea perfecta, daca exista asa...

Desert rulada rebela razvratita RRR
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj