Pentru început se prepara blatul din 8oua 8 linguri de zahăr si 0, 200gr de făina. Albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se "freaca" cu zaharul pana devin o spuma alba. Se amesteca albusurile spuma cu crema din galbenusuri si zahar, iar dupa aceasta operație, se încorporează si faina.
Opțional se poate adauga si un plic de praf de copt. Aceasta compoziție se toarna intr-o tava tapetata cu faina sau cu hartie de copt. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 minute.
Pentru crema folosim 4 galbenusuri de ou pe care le amestecam pe baie de aburi împreuna cu 100grame zahar, coaja rasa de la o lamaie si 300 grame ciocolata alba. Dupa 10 minute, cand s-a format o crema consistenta, o dam deoparte la racit.
Batem cele 4 albusurile spuma si le amestecam cu frisca obținută din 500ml frisca lichida batuta. Adaugam incet crema care între timp s-a racit si astfel obținerea umplutura dintre blaturi.
Dupa ce am umplut blatul cu crema, tortul obținut poate fi imbracat in ciocolata alba.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.