Intr-un vas mic se amesteca praful pentru sarlota cu 200 ml suc de portocale si se lasa 10 minute la inmuiat. Intre timp se pregateste o baie de apa (un vas mai mare in care se incapa recipientul cu sarlota) si se lasa apa sa clocoteasca.
Separat se bat cele 2 oua care apoi se adauga peste sarlota pe baia de apa care fierba la foc mediu. Se fierbe astfel aproximativ 5 minute pana cand sarlota incepe sa se ingroase usor si capata consistenta unui sos, se amesteca continuu cu un tel dupa aceea se lasa la racit.
Intr-un vas pentru mixer se pune 1 litru de lapte rece de la frigider se adauga praful pentru frisca si se bate cu mixerul la inceput la viteza mica si apoi la viteza mare timp de 2 minute, se amesteca sarlota cu frisca folosind mixerul.
Intr-o forma cu inel detasabil se aseaza un strat de blat peste care se toarna dulceata de portocale incalzita, peretii vasului se tapeteaza cu felii de portocale confiate apoi se toarna compozitia de sarlota si frisca se lasa la racit 2-3 ore.
Dupa racire se pune in mijloc cateva bucati de portocale si turnam gelatina deasupra asteptam cam 5 minute dupa care se desprinde inelul detasabil si se orneaza tortul cu frisca si portocale glasate.
Iată o rețetă de biscuiți cu migdale crocanți – ușor de preparat, cu ingrediente simple. Ideali pentru desert sau...
Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioșiO inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata