Galbenusurile se freaca cu 6 linguri de zahar, apoi se adauga budinca (praful direct din plic).
Se subtiaza cu 250 ml lapte. 250 ml lapte se pun pe fos si cand fierbe se adauga amestecul de galbenus cu budinca. Se tine pe fos pana se ingroasa putin (se amesteca in continuu sa nu se fiarba galbenusul). Se pune la racit (nu in frigi, ci sa ajunga la temperatura camerei).
Se dizolva gelatina in apa calduta si se adauga peste amestecul anterior. Se bate frisca.
Albusurile se bat cu 3 lg de zahar (eventual cu 1 zahar vanilat).
Se amesteca cele 3 "chestii" cand s-a racit cat de cat amestecul cu budica.Apoi intr-o cratia mai adanca (de diametrul celei in care s-a facut blatul) se pune o punga a.1 sa acopere fundul si marginile interne oalei. Portocalele se curata si se taie rondele.
Se ormeaza punga cu ele (eventual cu kiwi sau banane).
Se toarna jumatate din crema apoi se pune 1 blat, se toarna ce-a mai ramas din crema si deasupra se pune blatul 2. Se baga la frigider 12 h. Apoi se scoate si se rastoarna pe un platou.
Un pranz delicios, preparat cu paste romanesti Hutton.
Spaghete bolognese- reteta videoEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj