Tort diplomat cu portocale

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blatul:
  • 4 oua, 100g zahar, 1 plic zahar vanilat, 100 g faina, 1 lingura ulei Se freaca galbenusurile cu 1/3 zahar si lg de ulei Albusurile se bat spuma cu 2/3 zahar + zaharul vanilat
  • Se amesteca galbenusurile cu albusurile si apoi se adauga faina (in ploaie)
  • Se unge tava si se baga la cuptor (eu fac la foc mic cca 30 min)
  • Dupa racire se taie in 2 (sa obtii 2 blaturi mai subtiri)
  • Crema:
  • 4 portocale (se poate si 3 portocale si 1 kiwi, sau banana sau toate 3); 6 oua, 1 budinca de vanilie, 40 g gelatina, 2 plicuri de frisca (si 2 pliculete intaritor de frisca); 300 ml lapte pt facut frisca (se poate si cu frisca facuta din smantana dar

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu 6 linguri de zahar, apoi se adauga budinca (praful direct din plic).
Se subtiaza cu 250 ml lapte. 250 ml lapte se pun pe fos si cand fierbe se adauga amestecul de galbenus cu budinca. Se tine pe fos pana se ingroasa putin (se amesteca in continuu sa nu se fiarba galbenusul). Se pune la racit (nu in frigi, ci sa ajunga la temperatura camerei).
Se dizolva gelatina in apa calduta si se adauga peste amestecul anterior. Se bate frisca.
Albusurile se bat cu 3 lg de zahar (eventual cu 1 zahar vanilat).
Se amesteca cele 3 "chestii" cand s-a racit cat de cat amestecul cu budica.Apoi intr-o cratia mai adanca (de diametrul celei in care s-a facut blatul) se pune o punga a.1 sa acopere fundul si marginile interne oalei. Portocalele se curata si se taie rondele.
Se ormeaza punga cu ele (eventual cu kiwi sau banane).
Se toarna jumatate din crema apoi se pune 1 blat, se toarna ce-a mai ramas din crema si deasupra se pune blatul 2. Se baga la frigider 12 h. Apoi se scoate si se rastoarna pe un platou.


Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghete bolognese- reteta video

Un pranz delicios, preparat cu paste romanesti Hutton.

Spaghete bolognese- reteta video
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj