Ingrediente
- BLAT
- 450 g unt se amesteca cu
- 150 g azhar
- se adauga pe rand
- 8 galbenusuri
- 425 g faina se amesteca cu
- 2 lingurite de praf de copt si
- praf de sare
- 150 ml lapte batut se amesteca cu
- 2 lingurite esenta de vanilie si
- 1 lingurita de esenta de migdale
- Faina si laptele batut se adauga, intercalat, peste amestecul de unt
- 8 albusuri se bat spuma tare cu 175 gr zahar
- Se adauga peste primul amestec, se omogenizeaza, se pune in tava unsa si tapetata cu hartie de copt Se coace la foc mic (330 F sau 170 C) pentru o ora si jumatate La mijlocul perioadei de coacere se acopera blatul ca sa prevenim arderea lui Se ia pro
Mod de preparare
Pentru asamblarea dinozaurului avem nevoie de
2 blaturi
crema pentru umplut blaturile
crema pentru decorat. Cantitatile variaza in functie de marimea animalului
Eu am folosit crema de cremes, reteta mea si frisca pentru decor.
http://www. reteteculinare. ro/carte_de_bucate/dulciuri/cremesh_cremsnit-2207/
aici e reteta... bomboane pentru restul decorului si nuca de cocos prajita pentru iarba preistorica.
Modul de ansamablare se intelege mai bine din poze decat din explicatii.