Tort din Piscoturi si Ciocolata pentru Pufulet

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 2 pungi de piscoturi
  • - 450 g ciocolata neagra
  • - 400 ml frisca lichida
  • - o jumatate de nuca de cocos
  • - esenta de rom

Mod de preparare

Acesta este un tort facut la rece, fara coacere, asamblat din piscoturi, multa crema de ciocolata si nuca de cocos data pe razatoare. Pentru iubitorii de cicolata, este alegerea perfecta fiindca contine o cantitate impresionanta de ciocolata -aproape jumatate de kilogram!

Asadar am topit ciocolata, am amestecat pe foc in acelasi vas frisca lichida, fara a mai adauga zahar. Esenta de rom am adaugat-o abia la final ca sa nu se evapore si sa nu se duca aroma cat ar fi stat crema pe foc.

Am lasat crema la racit in cratita si intr-o tava in forma de inima – o tava de prajitura – am inceput sa asez piscoturile. a fost nevoie sa mai tai din ele si sa le ajustez astfel incat sa acopar toata suprafata tavii cu ele si sa nu ramana nici un loc neacoperit de piscoturi.

Dupa ce am asezat piscoturile in tava si atunci cand am considerat ca s-a racit crema de ciocolata, doar am turnat crema peste stratul de piscoturi – am turnat un strat consistent de cicolata. Peste crema am mai asezat un strat de piscoturi, la fel ajustate ca sa se aseze in forma.

Deasupra a mai urmat un strat de crema de ciocolata, iar pe deasupra am imprastiat nunca de cocos proaspat data pe razatoare.
Se serveste de la frigider ca e cald si vi se topeste ciocolata :p.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert chec combinat

Adica am combinat dulceata de fragi si gem de caise, de foame gemi cand esti la dieta.....

Desert chec combinat
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj