Tort din Clatite cu Crema Caramel

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 250 g zahar
  • - 500 ml lapte
  • - 200 g unt
  • - 4 lg amidon (un pachet de 40 g)
  • - 1 l aluat de clatite (mi-au iesit 17)

Mod de preparare

Am facut prima data crema, ca sa se raceasca.

- am dizolvat amidonul in 100 ml lapte
- zaharul l-am caramelizat
- am adaugat untul si am amestecat repede cu o lingura

- am adaugat si restul de lapte si am amestecat iar, de data asta cu telul
- la final am pus si amidonul dizolvat si am continuat sa mestec pana s-a ingrosat crema.
Toate operatiunile astea le-am facut cu cratita pe aragaz la foc mic.

Clatitele stim cum se fac, deci nu mai are rost sa va dau instructiuni.
Dupa ce s-au racit si ele putin, am pus o clatita in farfurie, am uns-o cu crema, am pus alta clatita si-uite-asa si tot asa pana am terminat clatitele. Am imbracat frumos cu crema si ciocolata rasa si.. gata!

Pofta buna!
Trebuie lasat la rece cateva ore pentru a se intari crema.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...