Tort din Clatite cu Crema Caramel

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 250 g zahar
  • - 500 ml lapte
  • - 200 g unt
  • - 4 lg amidon (un pachet de 40 g)
  • - 1 l aluat de clatite (mi-au iesit 17)

Mod de preparare

Am facut prima data crema, ca sa se raceasca.

- am dizolvat amidonul in 100 ml lapte
- zaharul l-am caramelizat
- am adaugat untul si am amestecat repede cu o lingura

- am adaugat si restul de lapte si am amestecat iar, de data asta cu telul
- la final am pus si amidonul dizolvat si am continuat sa mestec pana s-a ingrosat crema.
Toate operatiunile astea le-am facut cu cratita pe aragaz la foc mic.

Clatitele stim cum se fac, deci nu mai are rost sa va dau instructiuni.
Dupa ce s-au racit si ele putin, am pus o clatita in farfurie, am uns-o cu crema, am pus alta clatita si-uite-asa si tot asa pana am terminat clatitele. Am imbracat frumos cu crema si ciocolata rasa si.. gata!

Pofta buna!
Trebuie lasat la rece cateva ore pentru a se intari crema.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa