Tort de vara cu frisca, crema patisera si fructe

Portii
16
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat :
  • 10 oua
  • 300 gr zahar
  • 400 gr faina
  • un praf copt
  • esență vanilie
  • 150 ml ulei
  • frisca
  • fructe

Mod de preparare

Se spumeaza albusurile cu zaharul. Separat se amesteca gălbenușurile cu uleiul ca o maioneza, se încorporează crema de gălbenușuri în bezeaua de albușuri, și se cerne faina cu praful de copt. Se da la cuptor la 200 grade C circa 30-40 min pana trece testul scobitorii. Se lasă la răcit, se feliază în 3 sau patru felii, se insiropeaza cu suc de vișine. Se pregătește crema patisera cu lapte rece, asemenea unei budinci, este f aromata cu gust de vanilie, se încorporează în frisca și se umplu foile. Se decorează cu frișcă și fructe trase în gelatina. Se folosește circa un litru de frișcă lichida îndulcit.


Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu jeleu de portocale

Desert tort cu jeleu de portocale
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj