Tort de orez (Torta di riso)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 grorez
  • 1 litru lapte
  • 200mlapa
  • 250 grurda
  • 100 grsmantana
  • 3 oua
  • 200 grzahar tos
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 plic vanilie
  • 100 grmigdale dulci(sau nuci)
  • sare

Mod de preparare

Se pune la fiert laptele cu apa, 100 zahar, si un varf de sare, cand incepe sa fiarba se pune orezul, se tine la foc mai potrivit si se lasa sa se fiarba, mestecand din cand in cand, cu o lingura de lemn.Cand orezul a asorbit tot laptele, este deja fiert.

Atentie, compozitia nu v-a fi prea uscata, putin moale. Se da la o parte, se lasa sa se raceasca bine. Intre timp se freaca bine restul de zahar cu galbenusurile, se adauga urda,coaja de lamaie,vanilia.

Separat batem spuma albusurile cu un varf de sare. Cand orezul este rece, ii adaugam smantana, migdalele taiate, compozitia de galbenusuri, zahar si urda, iar la sfarsit albusurile spuma.

Deasupra punem cateva migdale intregi si turnam compozitia intr-o forma rotonda (25-30 cm.), in care am pus o folie de hartie pentru cuptor.

Se pune in cuptorul incalzit la o temperatura de 200 grade, timp de 40-45 minute. Cand este gata , se lasa se se raceasca putin iar apoi se pudreaza.

Se poate servi caldut sau rece.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.