Tort de clatite cu budinca

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pt compozitie :
  • -faina
  • -drojdie
  • -zahar vanilat (2 plicuri)
  • -zahar 4 ls
  • -3 oua intregi
  • -coaja de la o jumatate de lamaie
  • -aproximativ 50 ml ulei
  • -apa minerala

Mod de preparare

Dizolv drojdia in juma de cana de apa calduta si adaug un praf de sare si o pun in faina sa dospeasca un pic.
Dupa ce a dospit adaug zahar vanilat ,zaharul,ouale, coaja de lamaie razuita, amestec bine si adaug treptat si apa minerala si apoi uleiul.

Incep sa coc clatitele.

Pentru umplutura avem nevoie de 2 budinci de culori diferite si 1 litru de lapte . Eu pun la o budinca 5 linguri de zahar,dar fiecare poate sa o faca cat de dulce vrea.

Intr-un vas asezam o clatita peste care punem budinca ,iar clatita ...etc, si terminam cu clatita.
Se poate orna cu ce fructe avem la indemana,iar deasupra putem sa preparam o gelatina in urmatorul fel:
- se fierbe o budinca cu 250 ml suc (ex.bud.de vanilie cu suc fanta ), si se toarna peste tortul de clatite .

Totul se pune la rece cam o ora dupa care se poate servi.

Pofta buna !
Se poate servi cu frisca.

Cornulete fragede cu bors

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)