Tort de Ciocolata Mimi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 50 g ciocolata menaj rasa
  • Crema:
  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 4 linguri cacao
  • putina sare
  • 1 fiola esenta de rom
  • 3 cuburi ciocolata menaj cu cacao
  • 350 g margarina unirea sau rama cub
  • Glazura:
  • 4 cuburi ciocolata menaj
  • 4 linguri ulei

Mod de preparare

Se face un blat din 8 albuse +8 linguri zahar +8 galbenuse +8 linguri faina +1 praf de copt +50 g ciocolata rasa, se coace la foc potrivit (180 grade)

Crema: ouale + zaharul se fierb pe baie de aburi putin pina se topeste zaharul apoi se aduga cacao (data prin sita) si se fierbe pina se ingroase ca o smintina, la sfirsit se adauga ciocolata si 100 g margarina. Se raceste si se amesteca cu 250 g margarina, putina sare, esenta de rom. Se mixeaza pina devine spumoasa

Glazura: ciocolata cu uleiul se topeste pe baie de aburi si se glazureaza tortul

ARANJARE: blatul se taie in 3 pe orizontala se insiropwaza cu sirop de rom cu putin nes sau coniac, se repartizeaza crema pe fiecare parte de pandispan si se pune la racit.

Se glazureaza si se orneaza cu frisca sau ornamente de ciocolata

Este un tort usor de preparat si foarte delicios, se poate face si in tava de prajitura.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...