Tort de ciocolata (II)

Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • ciocolata neagra 300 g,
  • nuca maruntita bine - 300 g
  • unt - 250 g
  • zahar farin - 200 g,
  • oua mari - 4 buc
  • frisca 35%
  • (prune uscate - 10 buc) la dorinta

Mod de preparare

Se despart albusurile de galbenusuri (4 oua). Se topeste ciocolata (300 gr). Se topeste untul (250 gr ) si se bate bine cu zaharul farin (200 g) adaugind unul cite unul galbenusurile.

Adaugam nuca maruntita (300 g) (si pruna maruntita, la dorinta), putina sare si ciocolata topita. Batem albusurile pina la spuma si incet adaugam in compozitia de ciocolata.

Se unge bine tava (care se desface) cu unt sau margarina, si turnam aluatul. Se lasa 20-30 min apoi se pune la copt la 180 C (la 4) pe 35 min. Se infrumuseteaza cu frisca batuta.

Se serveste rece!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.