Tort de biscuiti cu fructe confiate

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 350 g biscuiti populari
  • 200 g ciocolata
  • 2 linguri cacao
  • 200 g unt
  • 150 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 100 g fructe confiate
  • esenta de rom
  • 2 linguri nutella
  • codite de ciocolata
  • fructe

Mod de preparare

Intr-o cratita adaugam untul taiat cubulete, ciocolata rupta si punem pe foc, amestecand continuu pana ce se topeste.
Fructele le stropim cu esenta de rom si le lasam sa se hidrateze.
Din lapte, zahar, cacao, punem pe foc sa fiarba pana ce se dizolva.
Rupem biscuitii bucati, adaugam fructele, untul topit si treptat siropul din lapte, amestecam pana ce capata consistenta salamului de biscuiti.
Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dam la rece 1 ora.
Scoatem tortul pe un platou.
Imbracam tortul cu crema de nutella, adaugam coditele de ciocolata si decoram dupa plac.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert chec cu portocale, rom si stafide

Un chec aromat si extrem de pufos pe care il prepar cu drag de fiecare data.

Desert chec cu portocale, rom si stafide
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj