Tort Curcubeu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 9 oua
  • 300 g zahar
  • 300 g faina
  • 5 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • colorant alimentar
  • 250 g mascarpone
  • ciocolata alba
  • 500 g frisca lichida
  • zahar pudra

Mod de preparare

1. Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius, in timp ce intr-un vas mixam toate ingredientele pentru blat, cu exceptia colorantului alimentar (se mixeaza ouale intregi cu zaharul, dupa care adaugam uleiul, esenta si la final faina in ploaie).

2. Cand compozitia a devenit omogena, o impartim in sapte parti egale si punem in boluri separate.

3. Adauga colorantii in boluri si amesteca pana cand obtinem o culoare uniforma.

4. Aseazam, pe rand, cantitatile in tavi si le coacem la cuptor timp de aproximativ 20 de minute.

5. Crema o preparam prin mixarea cremei mascarpone cu zahar pudra si ciocolata alba topita.

6. Pentru a asambla tortul curcubeu, trebuie sa punem intre feliile de blat colorate cate un strat de crema.

7. Putem aseza culorile in ordinea dorita sau in ordinea culorilor curcubeului.

8. La final decoram tortul cu frisca in culorile curcubeului.

Prajitura cu capsuni si bezea

Ceafa de porc frageda la tigaie cu rosii cherry si rozmarin

Ceafa de porc frageda, rumenita la tigaie, alaturi de rosii cherry suculente si aroma delicata de rozmarin – o explozie de...

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert Non plus ultra

Retete festive de iarna Daca va place bezeaua aceasta este o prajitura delicioasa, dulce acrisoara. de mare efect.

Desert Non plus ultra
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata