Tort cu Visine si Capsuni

Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura apa
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema :
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 1-2 pliculete zahar vanilat
  • 225 ml iaurt simplu
  • 1 pliculet gelatina
  • 300 g visine
  • Pentru decor:
  • 1 1/2 pachet jeleu rosu
  • Informatii generale:
  • 1 pliculet gelatina = 10 g
  • 1 pachet jeleu = 10 g

Mod de preparare

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc, se adauga apa, apoi faina amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga peste compozitia precedenta si se amesteca usor cu lingura de jos in sus. Se toarna in tava unsa si tapetata (sau cu hartie de copt). Am folosit hartie de copt noi.

Se coace, in cuptorul preincalzit, cam 25-30 minute la foc mic. Apoi se rastoarna si se lasa la racit.

Gelatina se inmoaie cu 100 ml apa rece, apoi se pune la bain-marie sa se dizolve complet si se lasa la racit (la temperatura camerei). Apoi se adauga la iaurt si se amesteca bine.

Batem frisca cu vreo 2 pliculete de zahar vanilat. Peste frisca se adauga iaurtul cu gelatina si visinile curatate de samburi.

Blatul, racit, il taiem in doua si ii asezam partea de jos pe tava unde urmeaza montarea. Eu am pus in forma cu pereti detasabili!

Am insiropat blatul cu sirop, din apa cu 5 lingurite de zahar si aroma de vanilie, fiarta si racita, si am turnat crema toata, apoi am nivelat, am pus a doua parte din blat si am bagat tava la frigider sa se intepeneasca putin crema.. cam vreo 1 ora.

Dupa ce s-a intarit putin am insiropat si blatul de deasupra si am ornat cu un rand de capsuni si unul de visine ... am turnat si jeleul peste fructe, si am pus (din nou) tava la frigider peste noapte. Ornam cu frisca pe laturi.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Mazare cu ochiuri de ou si carnati

Imi place mutl mancarea gatita in vase de lut si de data asta am incercat sa gatesc mazare cu oua si carnati-un deliciu-am...

Mazare cu ochiuri de ou si carnati
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.