Tort cu Piscoturi si Fructe

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 pachete piscoturi
  • 200 g iaurt gras
  • 80 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 plic gelatina
  • 150 ml frisca
  • 2 caise
  • 2 piersici
  • 1 kiwi
  • 1 banana
  • compot ananas

Mod de preparare

Se spala fructele. O caisa, o piersica si kiwi se pastreaza pentru ornat. Restul se taie cubulete mici. Banana se taie rondele. Ananasul se pune la scurs. Se pastreaza 2-3 lg de ananas pentru ornat.

Se amesteca iaurtul cu zaharul si zaharul vanilat. Gelatina se pune la hidratat dupa care se incalzeste putin pana se dizolva. Se adauga in iaurt si se omogenizeaza. Se bate frisca apoi se incorporeaza usor in amestecaul de iaurt. La final se adauga fructele taiate cubulete. Se da la rece pentru aproximativ o jumatate de ora.

Se ia o forma de tort rotunda. Ideala ar fi o forma cu pereti detasabili. Se imbraca forma cu folie alimentara. Se iau piscoturile si se aseaza in picioare de jur imprejurul formei, apoi se pun si pe fundul formei. Se insiropeaza usor cu zeama de la compotul de ananas doar piscoturile care formeaza baza. Se toarna crema in interiorul formei, se niveleaza si se da la frigider pana se intareste bine crema.

Se scoate usor tortul pe un platou, se indeparteaza folia apoi se aseaza deasupra fructele taiate cubulete si amestecate inainte. In mijloc se aseaza o capsunica.

Se da la rece inainte de a fi servit.

Pofta buna!
Se pot folosi ce fructe preferati.
Piscoturile de pe margine am preferat sa nu le insiropez pentru a fi mai crocante.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu caise si zmeura

O prajitura rapida si delcioasa, cu fructe de sezon. 

Desert prajitura cu caise si zmeura
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj