Reteta de tort:
1) am cumparat 3 pasta sfoglia si le-am copt la cuptor, asta ca blat si se coc bine (nu crude), ca daca sunt bine coapte ii da un gust mai bun tortului;
2)crema:24 grame de gelatina, o cutie compot de ananas, 1 cutie compot fructe amestecate (eu aici am cumparat macedonia), 3 oua, 250 gr zahar, 500 gr frisca, dar pt ornat trebuie mai mult cam inca 2 cutii de 200ml;
Se pune gelatina la inmuiat cu zeama de compot de ananas si de macedonia ( aca nu poti face tu un compot de care fructe preferi) si se lase la ingrosat.
Apoi gelatina, galbenusurile si zaharul se pun la foc mic pana se face ca o ciulama.
Albusurile se bat spuma cu putina sare, separat se bate frisca.
Jumatate 250 gr de frisca se amesteca cu albusurile spuma si gelatina(atentie! ! ! gelatina sa fie calduta altfel nu se va omogeniza compozitia.
Peste aceasta compozitie se adauga ananasul si fructele de la celalalt compot (eu am pus struguri in loc de ananas) si crema se da la rece sa se inchege.
Cand s-a facut se umplu foile cu aceasta crema si se orneaza cu frisca, se lasa din nou la rece sa patrunda crema si. . . . . . . POFTA BUNA!
O rulada potrivita pentru orice moment al zilei, de luat la pachet, servita rece sau calda. Sa faceti si voi, sa va convingeti!
Placinta rulata cu branzeturi si cabanosReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure