Tort cu Nuca - Gordon Ramsay

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua mari
  • 2 linguri coniac
  • coaja rasa si zeama de la o portocala
  • 90 gr zahar tos
  • 1/2 lingurite scortisoara macinata
  • 1/4 de lingurita de cuisoare macinate
  • 20 gr de faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 35 gr de crutoane vrchi de o zi
  • 175 gr miez de nuca
  • unu topit pentru uns
  • sirop cu mirodenii
  • 125 gr de zahar tos
  • 150 ml de apa
  • 3 cuisoare
  • 1 baton scortisoara
  • zeama si coaja rasa fin de la o lamaie

Mod de preparare

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 190 de grade. Ungeti cu unt o forma de tort de 23 de cm (forma mea a vut diametrul de 26 cm si a iesit perfect) .
Intr-un bol mare, bateti galbenusurile, coniacul (eu am avut Campari si nu s-a simtit nici o modificare a gustului, in rau), coaja si zeama de portocala, pana obtineti o compozitie omogena si cremoasa.

Puneti intr-un mixer zaharul, scortisoara, cuisoarele, faina, praful de copt, crutoanele si 150 gr. de nuca si amestecati pana obtineti granule fine. Puneti amestecul intr-un bol mare. In alt bol curat, bateti albusurile spuma.

Amestecati compozitia cu galbenus cu cea de crutoane, apoi adaugati cu atentie albusurile, folosind o lingura mare de metal, pana omogenizati.

Turnati compozitia de tort in tava si lasati-o la cuptor 40 de minute. Se inteapa cu o scobitoare sa se verifice daca este gata.

Cat timp tortul este la cuptor, preparati siropul cu mirodenii (eu l-am preparat la inceput pt. ca trebuie turnat rece).. Puneti toate ingredientele intr-o cratita mica si amestecati-le la foc potrivit pana dizolvati zaharul. Asteptati sa dea in clocot si lasati la foc mic 5 min. Asteptati sa se raceasca si se strecoara printr-o sita intr-un borcan

Cnd tortul este gata, scoateti-l din cuptor si intepati-l pe toata suprafata cu un betisor. Presararti deasupra restul de nuci, (eu am pus cateva in plus):) apo puneti cu o lingura siropul racit peste tortul fierbinte.

Se lasa sa se raceasca inainte de a-l servi.
Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de conopida

Incet incet incep sa imi placa supele crema, eu care inainte nici nu voiam sa le vad. Dar, tot vazand pe ici pe colo aceste...

Supa crema de conopida
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj