Tort cu morcovi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente
  • -100 g nuci prajite si tocate
  • -340 g morcovi razuiti
  • -280 g faina
  • -1 lingurita bicabornat
  • -1 ½ lingurita praf de copt
  • -1/2 lingurita sare
  • -1 ½ lingurita scortisoara
  • -4 oua mari
  • -300 g zahar
  • -200 ml ulei
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Glazura
  • -57 g unt
  • -227 g crema de branza
  • -230 zahar pudra
  • -1 lingurita esenta de vanilie
  • -zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 180 grade C.Ungeti 2 tavi de diametru 23 cm .
Prajiti nucile aprox 8 min,lasati sa se raceasca si tocati-le. ( eu le aveam deja prajite asa ca le-am bagat la robot 30 sec).
Curatati si dati pe razatoare fina morcovii (in cazul meu tot la robot) si dati-I de o parte.
Intr-un bol separat amestecati ingredientele solide:faina,bicarbonatul,praful de copt,sarea si scortisoara.
Mixati ouale apoi adaugati treptat zaharul si continuati sa mixati pana se omogenizeaza.Adaugati uleiul si apoi vanilia.
Adaugati apoi ingredientele solide (eu pasul asta nu l-am mai facut cu mixerul ci cu telul) si amestecati doar atat cat sa incorporati faina in aluat. Cu o spatula incorporati morcovii si nucile.
Turnati in tavi si dati la cuptor aprox 30 min.
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca 5-10 min apoi scoateti-le din tava si lasati-le sa se raceasca complet.
Pt glazura mixati branza si untul la viteza mica apoi adaugati treptat zaharul pudra . La sfarsit adaugati vanilia si zeama de lamaie.

Asezati un blat,glazura,al doilea blat si glazura deasupra.
Eu am facut un 2 tavi diferite pe care,evident ,nu le-am mai suprapus si doar acoperit cu glazura. Una in forma de tarta si una in forma de chec.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cornuri cu dulceata de gogonele

Am pregatit aceste cornuri simple, dar tare bune si aromate de la dulceata de gogonele. 

Desert cornuri cu dulceata de gogonele
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj