Tort cu Mere

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 350-400g faina
  • 2 inguri praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 50 g zahar praf
  • 150 g unt/margarina
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg mere curatate si date pe razatoare
  • scortisoara
  • 100-150 g stafide
  • 1 lamaie
  • 2-4 linguri de zahar

Mod de preparare

se amesteca si se calesc toate ingredientele de la "umplutura". se lasa sa se raceasca
se amesteca ingredientele de la "aluat" intr-un bol si se lasa sa pune in frigider o jumatate de ora sau in congelator un sfert de ora.
se imparte aluatul in 3:2 parti mai mari si una mai mica
se intinde o patre din aluat(mare), se pune in tava (unsa si tapetata).
se intinde pe lung partea mai mica de aluat si se aseaza pe margine, lipindu-se de cea de pe baza formei. se adauga umplutura. se intinde si cea de-a 3-a parte si se pune ca un capac deasupra. se inteapa cu furculita si se baga la cuptor cca 15-25 de min
atentie! cuptorul trebuie preincalzit
se serveste rece, se presara cu zahar pudra inainte de servire
Pofta buna:D

Cornulete fragede cu bors

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)